divendres, 3 de setembre del 2010

"Bricolatge emocional" és un programa de psicologia pràctica, de divulgació científica i de creixement personal, i m'agrada molt veure'l, t'ensenya coses que pots aplicar a la vida diaria

L'últim capítol va tractar el següent tema :

Posar fi a l'estrés
L'estrés és necessari o és un problema? La resposta no pot ser general, sinó que depen de cada cas, i el millor de tot és que en la majoria dels casos podem escollir quina ens agrada més. A través del "Bricolatge emocional" aprendrem a distingir entre l'estrés positiu i el negatiu, i descobrirem que controlar l'estrés és una qüestió de voluntat i que la gran arma és la bona gestió del temps. Una infermera d'Urgències del Clí­nic i un agent de borsa ens ensenyen els seus trucs per controlar i superar la pressió i demostraran que és possible viure sense estrés.

La Wikipedia diu de l'estress :

Estrés (del inglés stress, "fatiga") es una reacción fisiológica del organismo en el que entran en juego diversos mecanismos de defensa para afrontar una situación que se percibe como amenazante o de demanda incrementada.

El estrés es una respuesta natural y necesaria para la supervivencia, a pesar de lo cual hoy en día se confunde con una patologí­a.

Per tant ve a dir que l'estress és necessari, ara en el moment que es torna un hàbit i no sabem distingir entre l'urgent i l'important, ens estressem.

Un professor de Yoga diu que correm perquè volem i que cada dia hauriem de tenir 20 min. per perdre, a més de cada hora fer 10 respiracions profundes.

1 comentari:

  1. Vaig veure el programa, en companyia de la meva dona que n'és una fanàtica, i alguna de les opinions no em van acabar de convéncer, la veritat.

    A mi ja m'agradaria prendre'm la vida ben "slow" però la realitat és que ens toca el "fast" més per obligació que per devoció. Jo perdo al dia molts més de 20 minuts però fins i tot aquests minuts els passo :) corrent o mig corrent.

    ResponElimina